ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
36,6391
EURO
40,0687
ALTIN
3.526,72
BIST
10.862,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ordu
Yağmurlu
13°C
Ordu
13°C
Yağmurlu
Salı Kar Yağışlı
4°C
Çarşamba Kar Yağışlı
6°C
Perşembe Kar Yağışlı
7°C
Cuma Az Bulutlu
10°C

İnsansız helikopteri sıçratacak ortaklık

Pasifik Teknoloji, şubat ayında halka açılmasının hemen ardından Türkiye’nin ilk insansız helikopteri Alpin ile adını duyuran Titra Teknoloji A.Ş.’nin yüzde 51’ini 478 milyon 197 bin liraya satın aldı.

İnsansız helikopteri sıçratacak ortaklık
Mega Medya
09.03.2024 02:40
4
A+
A-

Titra Kurucu Ortağı M. Selman Dönmez’i de Pasifik Teknoloji Genel Müdürü olarak atayan grup bir basın toplantısı düzenledi.

Satın almanın Pasifik dışında ülke için de kritik olduğuna dikkat çeken Pasifik Grubu CEO’su F. Nusret Dur, “2019 yılından itibaren teknoloji alanına yatırım sağlıyoruz. Siber güvenlik ve ulaştırma sektörüne yönelik yazılımlar teknolojik alt yapı gibi yatırımlarımızı halka arz ile beraber kurumsal bir çatının altında toplayıp halka arz sürecini tamamladık. Titra birlikte yol yürüyeceğimize inandığımız ve potansiyel gördüğümüz bir alanda faaliyet gösteren bir şirketti” diye konuştu.

DİKİNE İNİŞ KALKIŞ

Pasifik Teknoloji Genel Müdürü Selman Dönmez, “2020 yılının Ekim ayında Titra’yı kurumsal yapı haline dönüştürdük, onun öncesinde bir bilişim şirketimiz altında bu Ar-Ge çalışmalarını başlatmıştık. 2020’nin Aralık ayında ilk uçuşlarımızı gerçekleştirdikten sonra, insansız helikopterlere gerçekten çok büyük bir ilgi oluştu. Savunma sanayi tarafında bizim temel motivasyonumuz aslında o dönem savunma sanayinin çok ciddi yerlileşme ve proje çağrıları mevcuttu” diye konuştu.

Dikine iniş ve kalkışın özellikle gemi platformlarına, iniş pistinin olmadığı noktalara, iniş ve kalkış yapabilme kabiliyetleri açısından savunma sektörü için çok kıymetli bir özellik olduğuna dikkat çeken Dönmez, “Orada da önemli çağrılardan bir tanesi dikine iniş ve kalkış yapan, yine o dönem biliyorsunuz Baykar, Tusaş gibi firmalar sabit kanatlı pistten kalkış ve iniş yapan insansız hava araçlarını geliştiriyorlardı. 2017 yılı sonlarında dikine iniş ve kalkış yapabilen insansız hava araçları için çağrı başlatıldı. O günden başlayan süreç dönüşe dönüşe Ar-Ge çalışmalarının verdiği sonuca göre insansız helikoptere dönüştü. Madem gözetleme, madem dikine iniş kalkış yapılacak dolayısıyla yüksek kapasiteli bir platform olmasını istedik. Hem kargo operasyonları hem lojistik operasyonlar için kullanılabilsin, hatta ilerleyen süreçte silahlandırabilmesi mümkün olursa çatışmalarda yakın hava desteği sağlasın diye bir düşünceyle insansız hava helikopterini geliştirme sürecini gerçekleştirdik. Bu fikir silahlı kuvvetler ve güvenlik güçleri tarafından da çok benimsendi” şeklinde konuştu. 

Nusret Dur – Selman Dönmez

ASKERE ERZAK TAŞIYOR

Geçtiğimiz sene envantere girerek teslimatların gerçekleştirildiğini belirten Dönmez, Güneydoğu’da görev yapan askerlere erzak götürülmesinin sağlandığını, 5 yıllık sürede insansız helikopter ve hava araçlarına ait ekip geliştirildiğini söyledi. Selman Dönmez, Türk askerine bu şekilde hizmet sağlamanın ciddi bir motivasyon kaynağı olduğuna da dikkat çekti. 

Deli Kamikaze İHA, Pars Gözcü İHA ve yıl ortasına doğru yeni açıklanacak küçük bir helikopter ve silahlı İHA’lar olarak Pasifik Teknoloji ile aynı çatı altında buluşmanın kendileri için 5-10 yılda ulaşmayı bekledikleri noktalara çok daha kısa zamanda ulaşabilme imkanı sağlayacağını belirten Dönmez, “Titra Grubu’nda şu anda 200 kişilik bir mühendis ekibi çalışıyor. Bugüne kadar ayda 2 adet İHA üretmek adına kurulan bir alt yapımız mevcuttu. Çünkü ciddi el işçiliği ve mühendislikle çalışıyoruz. İHA’lar sayesinde kara yolu ile 2.5 saat teslimat süresi olan yerlere 15 dakikada teslimat yapabilme imkanı mevcut” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Acheter likes